Вестник „Конкурент“

Био енерго лечител излекувал наркоман

само за 3 месеца

 

Първият биоенерго лечител, с койта се срещам е Алекси Симеонов. Интерасът ми събуди ми възбуди неговата сътрудничка Дияна Александрова с твърдението, че видинчанина лекува успешно наркомани по нетрадиционен начин. Записвам си час, тъй като биоенерготерапевтът има график за посещение.

Приемната на г-н Симеонов е в жилището му във Видинския квартал Калето. Посреща ме усмихната Дияна. Сътрудничката ме кани в хола, където лечителя пуши цигара. Предварително информиран, че интересът ми е главно към умението му да помага на наркомани, Алекси  Симеонов започва за разказва как е успял да излекува от котична зависимост 10 младежи на възраст от 16 до 22 години. За съжаление два от случайте приключили без положителен резултат. Трима от спасените са от Видин, а останалите са от други градове на страната, където видинчанинът е не по малко известен. Дори и преди известно време трима от пациентите му се обадили в ефир на местна радиостанция да му благодарят за дадения им нов живот.

„ Премахването влеченията към алкохол или наркотици ми е най-лесно. При наркоманите по-трудно е адаптацията, т.е сигурността, че този човек няма да посегне отново към дрогата”, твърди биоенерголечителят. Той третира влеченията като навик, за това е необходимо да  се пробудят у човека реакции на противодействие, основаващо се на премахването на зависимостта. Тя се поражда в определен център в човешкия организъм, който се възбужда и подава импулси, познати като наркотичен глад.

Убеден във възможностите си, биоенерготерапевта казва, че не е страшно да се вземат наркотици, защото не е проблем да се спре. Неговата увереност много ме учудваи за да е по убедителен , той уточнява , че най-дългия процес на наркотична зависимост , с който се е се справил е продължил три месеца. Лечителя обясни още, че терапията може да трае и два часа, като дневна доза се заменя с енергия.По този начин нервната системата се разпуска . Видинчанина не крие, че двама от пациентите му се отказали от терапия , което той определя като грешка в начина на възприятие.

Никщога не трябва зависимия да се дамгосва, защото заклеймяването води до игнориране. Също така родителите не трябва да крият, че детето им взима наркотици, тъй като по този начин му правят мечешка услуга, коментира видинчанина.  Най-важното при лечението е самия човек да желае да спре, само тогава ще се постигне добър резултат. Терапията при наркоманите е комбинирана, защото дрогата влияе на различни органи. Задължително е при тях преди да започне лечението е да се извърши разтоварваща процедура, която е свързана с приобщаването на пациента към предстоящето лечение. По този начин се премахва негативната енергия и на наркомана му става по-лесно нататък.

От разказа на Алекси Симеонов започвам да се уверявам, че начина му на лечение е лесен и почти сензационен. И затова ми е много чудно защо нищой от местните специалисти не желае сътрудничество с него. Лечителя отказва да коментира и крие недоумението си. В Италия, например, където са се учили и специализирали местните нарколози, в терапиите участват и биоенерготерапевти.

Същността на биоенерголечението се състой в подаването на необходимото количество енергия към даден болен орган, за да се спре болестта, след това започва същинската част на лечението. Алекси Симеонов извършва енергиино сканиране. В този вид терапия има и астрално сканиране, но лечителя смята, че то е опасно и не го практикува. Въпреки, че лекува успешно по нетрадиционен метод , биоенерготерапивта не отрича възможностите и на традиционната медицина. Той съветва всеки болен да отиде при личния си лекар и да си направи необходимите изследвания, защото съвременните лекари са много добри специалисти и не трябва да се игнорират.Той смята, че във Видин има много добри медици и редовно изпраща свой пациенти при тях.

За биоенерголечителя най-продължителния етап е поставянето на диагноза. Той изисква повече време и енергия, отколкото самото лечение, което неможе да се проведе правилно, ако диагнозата не е точна.  На Алекси Симеонов този етап му отнема около 35-40 минути, което означава, че до първоизточника се стига след 1-2 терапии. „ важното е да се открие първоизточникът, защото неможе да се премахне вторичното преди първоизточника на болеста”, категоричен е лечителя. Продължителността на лечението от фазата и типа на болестта. Биоенерготерапевта разсейва заблудите, че с едно поставяне на ръка болния ще оздравее. „ Има болести, при който може да се спре само развитието на болестта. 5-6 месеца болния ще се движи нормално, след което състоянието му ще започне отново да се влошава и той пак ще дойде на терапия, докато се стабилизира напърно”, обяснява Алекси Симеонов.

Събеседника ми не крие, че има болести с които не може да се справи. „ Не мога да лекувам блевкимия и СПИН. Не, защото нямам такъв тип енергия, а защото самото розвитие на заболяването е много по-интензивно от енергията, която аз ще подам за спирането му”, признава феноменът. Той отново ме уверява, че за да е успешно едно лечение, то трябва да се предхожда от спиране на развитието на заболяването. Видинчанина  не крие, че не може да спре развитието на тези две заболявания и затова няма успех при лечението им. Въпреки това, биоенерготерапевта може да се похвали с други постижения. Той премахнал алергия  само за 5 месеца работа, което учудило видинския лекар.

За болестите, с които не може да се пребори, лечителя е оптимист. „ Щом аз не мога, това не  означава, че и другите не могат да ги излекуват. Няма нещо, което да не се лекува”. Според него до три години ще бъдат открити и разпространени ваксини за лечение на СПИН и диабед. Това е предизвикателство, което ни води напред, категоричен е Алекси Симеонов.

в. Конкурент, 2003

Драга редакция,

Бог да множи успехите ви

 

Пише ви майка на бивш нарко зависим. Попадна ми вашия вестник от 3 октомври 2003г. където бяхте побликували статия за видински феномен, излекувал за 3 месеца наркоман. Подходих с недоверие, но и с надежда, защото животът ни бе станал един кошмар. Трудно го открих, защото нямаше никакви кординати, но търсенето ми се увенча с упех. И резултатът от посещенията се оказа положителен. Именно за това ви пиша настоящето благодарствено писмо.

Да го поживи Бог, този човек и журналиста, написал тази статия, защото те допринесоха за спасението на детето ми. Един месец се оказа достатъчен детето ми да спе да взима наркотици и да се възтанови. От 2 месеца не използва наркотици и се чувства много добре. Така сме и ние, неговите близки, тъй като то е това, което беше преди.

Независимо от това, че не взема наркотици и посещенията при лечителя са спрели, детето ми продължава да контактува с него. То ще продължи да го прави, както казва феноменът „ до пълната му интеграция в обществото”. И до сега не разбрах как стана всичко това. Този човек нито един път не го пипна, а казваше, че ще използва биоенергия. Но, вкрайна сметка, това не е от голямо значение, след като резултатъ е учудващо добър.

Не знам дали сащесвува Бог, но с ръка на сърцето си мога да кажа, че ако го има, един от посредниците му на земята живее във Видин!

Чрез вашата медия бих искала да се обърна към всички майки имащи този проблем „ Не спирайте да търсите, не се отчайвайте, вярвайте в доброто и ще откриете изход от ситуацията, както аз го намерих! Чудесе стават, когато силно и искрено се стремите към тях. С чиста съвест мога да кажа, че с нашето семейство се случи чудо. Пожелавам го от сърце на всички, които са в кошмара, в който бях ме аз и близките ми”.

А на вас, драга редакция, пожелавам да сте живи и здрави и Бог да множи успехите ви, защото  думите са безсилни да опишат радостта, която имаме не без вашата помощ.

И още веднъж- Бог да поживи журналиста написал статията!

С Уважение: Стоянова

в.Конкурент, 21.01.2004